Köpvillkor

Allmänt
Öresunds VVS (Org.nr 820606-3946) ingår endast avtal med myndig (18 år) person. Är man minderårig krävs målsmans tillstånd.

Avtal ingås endast på svenska och vi levererar endast inom Sverige.

Avtal ingås när du väljer att skicka beställning i kassan.

I priserna ingår moms med 25%.

Om du vill korrigera din beställning efter order kan vi endast göra detta innan din beställning har lämnat vårt lager.

Alla varor förblir Öresunds VVS egendom till dess full betalning kommit bolaget tillhanda.

Öresunds VVS förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.


ÅNGERRÄTT/RETUR

Du har full ångerrätt (retur och bytesrätt) inom 14 dagar från att du mottagit varan. Vid retur av vara som hanterats i större omfattning än vad som varit nödvändigt för att fastställa varans egenskaper och funktion, ersätter konsumenten oss för den eventuella värdeminskning som uppstått. Värdeminskningens omfång bestäms av Öresunds VVS. Ångerrätten kan nyttjas förutsatt att varan returneras tillsammans med de etiketter och originalförpackning som följer med varan. Ångerrätten gäller inte specialbeställda varor.

För att kunna använda dig av ångerrätten ska varan returneras i samma skick och i samma antal som när du mottog den. Varans värde får inte förringas, detta gäller också för emballaget. Om varan är skadad eller på annat sätt förringad i värde och det beror på dålig inpackning, emballering eller avsaknad av det samma, mister du din ångerrätt.

Konsumenten har själv ansvaret för att returvaran kommer fram till vår returadress i ett helt tillstånd.


Returer
Vid retur av en köpt vara får inte varans originalemballage vara brutet. Om så är kommer minimum 20% och varans fulla värde att dras utav. Du får inte sätta på klistermärken eller skriva direkt på originalemballaget. Alla märkningar, klistermärken och eventuell skrift ska placeras på fraktemballaget.

Alla typer av Blandare 30% returavdrag vid bruten förpackning.

Returrätten gäller inte heller specialbeställda varor.


Reklamation
Om du reklamerar din vara på grund av en skada eller felproduktion kommer vi att göra en manuell bedömning och eventuellt begära in varan om så behövs.
Första åtagandet vid en reklamation är att åtgärda felet. Om detta inte går och reklamationen blir godkänd kommer vi att ersätta dig med en ny produkt.
Om vi inte har möjlighet att ersätta dig med en likadan vara har du rätt till att häva köpet och få pengarna återbetalda.
Återbetalning sker normalt inom 14 arbetsdagar från det att vi mottagit och godkänt din retur men kan i vissa fall ta upp till 30 dagar. Vi kan endast utföra återbetalning på samma sätt och till samma konto som användes vid köptillfället.


Återbetalning
När vi har mottagit varan och kontrollerat att den lever upp till ovanstående villkor för användning av ångerrätten, återbetalar vi hela köpesumman (ej frakt) till dig via samma betalningssätt som du använt dig av när du betalat för din order. Detta kan i vissa fall ta upp till 30 dagar. Vid Klarna fakturabetalning återbetalar vi pengarna till Klarna som skapar ett returärende och betalar tillbaka pengarna till kunden. Om fakturan inte har betalats, makulerar vi istället densamme.

Vid banköverföring är det viktigt att du i din retur sak upplyser dina kontouppgifter.

Anser vi att varan inte uppfyller kraven för returnering enligt ovanstående villkor, kontaktar vi Er via e-post eller telefon.

Om vi mottager en retur som har överskrider de 14 dagar kan vi i enstaka tillfällen ta produkten retur mot ett returavdrag som kan variera mellan 30 – 50%

Vi tar inte specialbeställda produkter i retur. Om ni som kund inte tar emot leveransen kommer detta räknas som icke outlöst paket. Vid outlösta paket/varor debiteras en avgift på 50% av varans värde + frakt. Viss lagerhyra kan tillkomma om tiden överskrider 14 dagar.

OBS! Returvaror ska skickas som företagspaket. Varor som skickas i retur till ett ombud/utlämningsställe hämtar vi inte ut – varan skall skickas i retur med leverans direkt till vår adress.

Adress:
Öresunds VVS
Ö. Sandgatan 3
252 26 Helsingborg


Beställningsvillkor
Har du gjort en beställning och fått ett ordererkännade som du ångrar måste du kontakta oss så fort som möjligt. Vi tar bort din beställning kostnadsfritt ända tills beställningen effektuerats. Vi loggar för Din säkerhet och bekvämlighet beställningarnas tidpunkt och IP-nummer, varför vi ber dig acceptera Cookies. Beställning är bindande om inte annat avtalats, öppet köp enl. ovan!

Beställda varor som inte lagerförs och eller produceras för kunds räkning återtas ej.

OBS! Var noga med att läsa ditt ordererkännande.

 

Fraktvillkor
Leveranskostnad är beroende av de varor du handlar hos oss. Du ser normalt alla kostnader när du går till kassan. Vissa avvikelser kan förekomma men du som kund blir då meddelad detta. Eventuella fraktskador reklameras direkt till chauffören/speditören. Det går bra att fråga oss hur detta går till om något sådant skulle hända. OBS!! Var noga med att anmäla dolda skador uppkomna efter öppnat emballage. Detta ska göras snarast men ej senare än efter 5 dagar.

Prisvillkor
Vi reserverar oss för eventuella prisfel. Har du beställt en produkt till ett felaktigt pris meddelas du detta och din beställning tas bort om så önskas. Det pris Ni accepterat via kontakt med Öresunds VVS är det totalpris som framgår på er beställningsbekräftelse. Alla priser är inkl. moms.