Sök
Stäng denna sökruta.

Sök

Mitt konto

Favoriter

Här hittar du rätt ersättningsmodell till din nuvarande platt/värmeväxlare
Fyll i uppgifterna nedan

Exempel på en typskylt som sitter på en värmeväxlare med information om serienummer, tillverkare, modell och tillverkningsår.

Uppgradera till en ny plattvärmeväxlare

Alfa Laval är en globalt ledande tillverkare inom värmeöverföring, separering och flödeshantering, och deras plattvärmeväxlare har satt standarden för effektiv och pålitlig värmeöverföring i en mängd olika industrier. Plattvärmeväxlare används för att överföra värme mellan två vätskor, vilket gör dem till en viktig komponent i många system, från energiproduktion och processindustri till livsmedelsproduktion och HVAC-system (värme, ventilation och luftkonditionering).

Vad är en plattvärmeväxlare?

En plattvärmeväxlare fungerar genom att låta två vätskor flöda på var sin sida av en serie tunna, korrugerade plattor. Vätskorna överför värme genom plattorna utan att någonsin blandas. Detta gör systemet mycket effektivt, då plattornas stora yta möjliggör snabb och effektiv värmeöverföring. Alfa Lavals plattvärmeväxlare är designade för att optimera denna process, med hög verkningsgrad och anpassningsbarhet till en mängd olika applikationer.

Fördelar med Alfa Laval plattvärmeväxlare

Hög energieffektivitet

En av de främsta fördelarna med Alfa Lavals plattvärmeväxlare är deras höga energieffektivitet. De tunna plattorna maximerar kontaktytan mellan de två vätskorna, vilket ger en snabb och effektiv värmeöverföring. Detta innebär att mindre energi krävs för att uppnå samma nivå av uppvärmning eller kylning jämfört med andra typer av värmeväxlare, såsom skal- och rörvärmeväxlare.

Kompakt design

Plattvärmeväxlare har en mycket kompakt design jämfört med andra typer av värmeväxlare. Alfa Lavals modeller tar upp minimalt med utrymme, vilket gör dem idealiska för applikationer där plats är begränsad, som i marina tillämpningar, byggnader eller maskinrum. Den kompakta designen minskar också installationskostnader och gör det enklare att integrera dem i befintliga system.

Flexibilitet och anpassningsbarhet

En annan viktig fördel med Alfa Lavals plattvärmeväxlare är deras flexibilitet. Genom att ändra antalet plattor eller konfigurera dem på olika sätt kan värmeväxlaren anpassas för att hantera olika typer av vätskor, tryck och temperaturer. Detta gör dem lämpliga för en mängd olika industrier, inklusive kemikalieproduktion, livsmedels- och dryckesindustrin, fjärrvärme och kylsystem.

Enkel rengöring och underhåll

Alfa Lavals plattvärmeväxlare är designade med enkel åtkomst för rengöring och underhåll. I applikationer där hygien är avgörande, som inom livsmedels- och dryckesindustrin, är detta en viktig egenskap. Plattorna kan demonteras för rengöring, vilket hjälper till att förhindra igensättning och säkerställer att värmeväxlaren fungerar med optimal prestanda över tid.

Hållbarhet och lång livslängd

Alfa Laval är känt för sin höga kvalitet, och deras plattvärmeväxlare är inget undantag. De är tillverkade av slitstarka material som rostfritt stål, vilket gör dem tåliga mot korrosion och slitage. Detta resulterar i en lång livslängd och låg totalkostnad över tid, eftersom behovet av att byta ut utrustningen minskar.

Tillämpningar för Alfa Lavals plattvärmeväxlare

Industriella processer

Inom industriella processer används plattvärmeväxlare ofta för att kyla eller värma vätskor i produktionslinjer. Exempel inkluderar kylning av smörjoljor i mekaniska system eller uppvärmning av kemikalier i tillverkningsprocesser. Eftersom dessa system ofta kräver hög precision och tillförlitlighet är Alfa Lavals plattvärmeväxlare ett naturligt val.

Energi- och kraftproduktion

I kraftverk används plattvärmeväxlare för att överföra värme i system som kylning av generatorer och turbinoljor. De kan också användas i värmeåtervinningssystem för att optimera energiförbrukningen och minska kostnader. Alfa Lavals plattvärmeväxlare är idealiska för dessa applikationer på grund av deras förmåga att hantera höga tryck och temperaturer.

HVAC-system

Inom värme, ventilation och luftkonditionering (HVAC) används plattvärmeväxlare för att överföra värme mellan olika vätskor för att kyla eller värma byggnader. De är effektiva och kompakta, vilket gör dem perfekta för bostadsområden, kommersiella byggnader och industriella fastigheter. Tack vare deras energieffektivitet bidrar de också till att minska driftskostnaderna.

Livsmedels- och dryckesindustrin

Inom livsmedels- och dryckesindustrin är hygien en prioritet. Alfa Lavals plattvärmeväxlare är designade för att uppfylla strikta hygienkrav och är lätta att rengöra, vilket gör dem till en pålitlig lösning för pastörisering, kylning och uppvärmning av olika livsmedelsprodukter. De används till exempel för att kyla mejeriprodukter eller värma upp flytande produkter i tillverkningsprocesser.

Sammanfattning

Alfa Lavals plattvärmeväxlare är kända för sin effektivitet, hållbarhet och mångsidighet. De används i en mängd olika industrier och tillämpningar, från industriella processer till livsmedelsproduktion och HVAC-system. Med hög energieffektivitet, kompakt design och enkel rengöring är de ett idealiskt val för alla som söker en pålitlig och långsiktig lösning för värmeöverföring. Oavsett vilken typ av applikation eller krav du har, kan Alfa Lavals plattvärmeväxlare anpassas för att möta dina specifika behov och leverera exceptionell prestanda över tid.

Nykunds erbjudande

Använd kod nykund500 och få 500 kr rabatt på din första beställning.
*gäller vid köp över 3 500 kr 

Använd kod nibe4000 och få 4000 kr rabatt på din beställning.

*gäller vid köp av Nibes bergvärmepumpar och frånluftsvärmepumpar

Gilltig 19/4 –30/4 2024

Påskerbjudande

Använd kod påsk400 och få 400 kr rabatt på din beställning.
*gäller vid köp över 5 000 kr 

Använd kod påsk2500 och få 2.500 kr rabatt på din beställning. *gäller vid köp över 50 000 kr

Gilltig 29/3–1/4 2024

Erbjudande

Rabattkod:  3KRRTX6Z

Använd rabattkoden och få 3.000 kr rabatt på din beställning.
*gäller vid köp över 50 000 kr 

Gilltig t.o.m. 29/2-2024

Julerbjudande

Använd kod jul500 och få 500 kr rabatt på din beställning.
*gäller vid köp över 5 000 kr 

Använd kod jul2500 vid köp av värmepumpar och pannor och få 2500 kr i rabatt. *gäller vid köp över 50 000 kr

Gilltig tom 13/1-2024

Öresunds VVS

Svarar oftast inom 15 min!

I will be back soon

Hej, 
Tack för att du kontaktar oss! Hur kan vi hjälpa dig?
Behöver du hjälp?
chat Behöver du hjälp?