Sök
Stäng denna sökruta.

Sök

Mitt konto

Favoriter

Hitta snabbt och enkelt rätt ersättningspump bland 11.138 tillgängliga pumpar.

-Cirkulationspumpar (8202 tillgängliga pumpar)
-Tryckstegringspumpar (1402 tillgängliga pumpar)
-Dränering-Avloppspumpar (828 tillgängliga pumpar)
-Borrhållspumpar (706 tillgängliga pumpar)

Tryckklass PN, anges på flänsen enligt bild ovan, även anslutningsdimensionen (DN) för den flänsade pumpen.

Här får du hjälp och vägledning vid utbyte av pumpar

Det finns många anledningar till att byta ut en pump, och även om den vanligaste orsaken är att den gamla pumpen har slutat fungera, finns det flera andra skäl till att överväga ett byte innan det faktiskt är nödvändigt. Genom att tänka proaktivt kan du inte bara säkerställa att din utrustning fortsätter att fungera smidigt utan även förbättra driftsekonomin, energieffektiviteten och anpassningen till nya teknologier.

Varför byta pump?

Det mest uppenbara svaret på frågan “Varför byta pump?” är att den gamla pumpen har gått sönder. När en pump inte längre fungerar som den ska, tvingas verksamheten att byta ut den för att undvika stillestånd och problem i processen. Men att vänta tills en pump är helt trasig är sällan det mest effektiva eller ekonomiska tillvägagångssättet. Faktum är att det finns flera andra viktiga orsaker till att byta ut en pump, även om den fortfarande fungerar.

Inkompatibilitet med ny utrustning

En anledning till att byta pump kan vara att den befintliga pumpen inte längre är kompatibel med den övriga utrustningen. Tekniska innovationer sker ständigt, och om resten av systemet uppgraderas kan den gamla pumpen vara en flaskhals som hindrar optimal prestanda. Ett vanligt exempel är när man inför ny utrustning som kräver mer avancerad styrning eller övervakning. Här kan behovet av att integrera pumpen i ett buss-protokoll för fastighetsautomation bli avgörande.

Vidare kan äldre pumpar ha begränsningar när det gäller kommunikation och styrning, vilket gör att de inte kan anpassas till moderna systemkrav. I sådana fall kan det vara klokt att överväga ett pumpbyte för att säkerställa att hela systemet fungerar så effektivt och smidigt som möjligt.

Förbättrad energieffektivitet och ekonomiska fördelar

Ett annat starkt skäl till att byta pump, även om den gamla fungerar, är att förbättra energieffektiviteten. Detta gäller särskilt för äldre, oreglerade pumpar som tenderar att vara energikrävande. Moderna pumpar är ofta betydligt mer energieffektiva tack vare tekniska framsteg som variabel hastighetskontroll och bättre konstruktion. Genom att ersätta en gammal pump med en modern modell kan du minska energiförbrukningen, vilket i sin tur sänker driftskostnaderna.

Energieffektivitet är inte bara viktigt för ekonomin utan också för miljön. Genom att minska energianvändningen bidrar du till att minska verksamhetens koldioxidavtryck, något som blir allt viktigare i dagens hållbarhetsmedvetna samhälle. En modern pump kan dessutom ge snabb avkastning på investeringen genom lägre energikostnader, vilket gör bytet till en långsiktigt fördelaktig åtgärd.

Förhindra driftstopp och undvika kostsamma reparationer

En annan aspekt som ofta förbises är risken för driftstopp. Om en pump börjar bli sliten ökar risken för att den kan gå sönder plötsligt, vilket kan leda till oplanerade driftstopp och dyra reparationer. Att proaktivt byta ut en pump som närmar sig slutet av sin livslängd kan därför vara ett smart och ekonomiskt beslut.

Genom att byta ut en pump innan den går sönder eliminerar du risken för oförutsedda driftavbrott och säkerställer en kontinuerlig och pålitlig drift. Det innebär också att du kan planera bytet när det passar bäst för verksamheten, istället för att behöva hantera ett akut problem som kan störa produktionen eller verksamheten.

Förändrade flödesbehov

Behovet av att byta pump kan också uppstå om flödeskraven i systemet har förändrats sedan den ursprungliga pumpen installerades. Ett system som en gång dimensionerades för ett visst flöde kanske inte längre fungerar optimalt om processerna eller verksamhetens behov har förändrats. I dessa fall kan det vara nödvändigt att byta pump för att anpassa flödet till de nya förutsättningarna.

Om du misstänker att dina flödesbehov har ändrats, rekommenderar vi att du kontaktar en expert för att få råd om den bästa lösningen för ditt specifika system. På så sätt kan du säkerställa att den nya pumpen inte bara möter dagens krav, utan även framtida behov.

Teknisk support och rådgivning

När du överväger ett pumpbyte är det viktigt att ha tillgång till rätt teknisk support och rådgivning. Eftersom varje system är unikt, och varje verksamhets behov skiljer sig åt, kan det vara fördelaktigt att konsultera experter som kan hjälpa dig att välja rätt pump för dina specifika krav.

För att säkerställa att du får rätt pump för ditt system, oavsett om du byter på grund av förändrade flödesbehov eller för att förbättra energieffektiviteten, rekommenderar vi att du kontaktar Öresunds VVS. Genom att diskutera dina behov och förutsättningar med deras tekniska support kan du få en lösning som är skräddarsydd för just din anläggning. Deras experter kan guida dig genom processen, från att identifiera den befintliga pumpens prestanda till att föreslå den bästa ersättningen.

Sammanfattning

Att byta ut en pump är inte alltid en fråga om att lösa akuta problem. Genom att vara proaktiv och byta pump innan den går sönder kan du förbättra energieffektiviteten, sänka driftskostnaderna och minska risken för oplanerade driftstopp. Dessutom kan du se till att ditt system är kompatibelt med modern teknik och anpassat efter förändrade behov.

Om du står inför ett pumpbyte eller vill diskutera möjligheterna till att förbättra din nuvarande utrustning, tveka inte att kontakta Öresunds VVS för professionell rådgivning. De kan hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för ditt system och säkerställa att du får ut det mesta av din investering.

Malmö

Adelgatan 21
211 22 Malmö
Sweden

Nykunds erbjudande

Använd kod nykund500 och få 500 kr rabatt på din första beställning.
*gäller vid köp över 3 500 kr 

Använd kod nibe4000 och få 4000 kr rabatt på din beställning.

*gäller vid köp av Nibes bergvärmepumpar och frånluftsvärmepumpar

Gilltig 19/4 –30/4 2024

Påskerbjudande

Använd kod påsk400 och få 400 kr rabatt på din beställning.
*gäller vid köp över 5 000 kr 

Använd kod påsk2500 och få 2.500 kr rabatt på din beställning. *gäller vid köp över 50 000 kr

Gilltig 29/3–1/4 2024

Erbjudande

Rabattkod:  3KRRTX6Z

Använd rabattkoden och få 3.000 kr rabatt på din beställning.
*gäller vid köp över 50 000 kr 

Gilltig t.o.m. 29/2-2024

Julerbjudande

Använd kod jul500 och få 500 kr rabatt på din beställning.
*gäller vid köp över 5 000 kr 

Använd kod jul2500 vid köp av värmepumpar och pannor och få 2500 kr i rabatt. *gäller vid köp över 50 000 kr

Gilltig tom 13/1-2024

Öresunds VVS

Svarar oftast inom 15 min!

I will be back soon

Hej, 
Tack för att du kontaktar oss! Hur kan vi hjälpa dig?
Behöver du hjälp?
chat Behöver du hjälp?